Absolutnie rewelacyjna konfitura wg przepisu pani Liuby z tarnopolskiego Caritasu. Ze względu na brak obróbki termicznej powinnam ją nazwać "samo zdrowie" :) Pani Liuba zapewnia, że w warunkach chłodniczych z powodzeniem można ją przechowywać aż do wiosny (Tarnopol, Ukraina).
Składniki:
6 szkl. czarnej porzeczki
2 szkl. czerwonej porzeczki
2 szkl. malin
2 pomarańcze
1 cytryna
12 szkl. cukru
Owoce zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać cukier i solidnie wymieszać.
Syrniczka z konfiturą? ;)
2 szkl. czerwonej porzeczki
2 szkl. malin
2 pomarańcze
1 cytryna
12 szkl. cukru
Owoce zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać cukier i solidnie wymieszać.
Syrniczka z konfiturą? ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz