WILK I ZAJĄC NA TROPIE PRZYGÓD, DŹWIĘKÓW, SMAKÓW - CZYLI ZAPISKI Z WIELOMIESIĘCZNEJ WĘDRÓWKI PO KRAJACH BYŁEGO ZSRR ________________________________________________________________________________________________________________________________________________

11 września 2012

KONFITURA JAK SIĘ PATRZY

Absolutnie rewelacyjna konfitura wg przepisu pani Liuby z tarnopolskiego Caritasu. Ze względu na brak obróbki termicznej powinnam ją nazwać "samo zdrowie" :) Pani Liuba zapewnia, że w warunkach chłodniczych z powodzeniem można ją przechowywać aż do wiosny (Tarnopol, Ukraina).

Składniki:

6 szkl. czarnej porzeczki 
2 szkl. czerwonej porzeczki 
2 szkl. malin 
2 pomarańcze 
1 cytryna 
12 szkl. cukru

Owoce zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać cukier i solidnie wymieszać.

Syrniczka z konfiturą? ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz